Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Virussen (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=124)
-   -   Norton elimineren (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=82290)

anoniem15124 20 April 2019 10:03

Norton elimineren
 
Heb een jaar lang Norton gebruikt. Op zich tevreden over het pakket, tijdens dat jaar.
Mijn provider biedt mij een "gratis" alternatief. Heb daarop Norton verwijdert. Dacht ik.

Mijn pc begon daarna met enige regelmaat automatisch te herstarten. Uit het logboek maakte ik op dat dit komt door een onderdeel van Norton. Kennelijk staat er nog ergens een verwijzing dat als de pc een tijdje niet gebruikt wordt, er een taak moet worden gestart.

Contact gehad met helpdesk Norton. Op afstand is pc over genomen. Diverse mappen met tijdelijke bestanden zijn leeg gemaakt. In de taakplanner stonden twee taken en die leken weg gehaald. De volgende dag herstartte de pc weer vanzelf. Bleek dat de taken weer in de taakplanner staan. Helpdesk heeft het probleem dus niet verholpen.

Heb daarop zelf de twee taken proberen uit te schakelen in de taakplanner. Dat wordt op de een of andere manier 'overruled', want ze worden weer ingeschakeld.

Ik zie in het register ook nog de nodige verwijzingen naar Norton staan, waaronder 1 verwijzing heel concreet naar het pad/programma wat ik ook in de taakplanner zie staan. Kan ik dat eenvoudig verwijderen? Of help ik dan het register om zeep (en maak daarmee het probleem nog groter)?

Verwezen wordt naar C:\ProgramData\NortonInstaller\NSSInstallStub.exe //partnerid=norton //productlist=nss /delay=5 /launchedby=3
Er is alleen geen map met Norton meer te vinden. Daarop loopt de pc vast en herstart.

Heb nog geprobeerd om het pakket opnieuw te installeren. Dat lukte eerst niet, omdat mijn abonnement verlopen is. Een demo geïnstalleerd en daarna verwijderd, maar daarmee lukte het me ook niet om dit op te lossen.

Heb een systeemherstel gedaan, terug naar het moment waarop ik Norton nog geïnstalleerd had. Blijkt niet terug gezet te zijn/worden.

De helpdesk is vandaag a) gesloten en b) heb ik niet zo veel vertrouwen meer in. Hoe kom ik van deze ellende af?

anoniem42071 20 April 2019 12:24

Gaat het met Revo uninstaller op "grondig" ook niet?
https://www.revouninstaller.com/revo..._download.html

Niek

anoniem15124 20 April 2019 12:36

Daarmee heb ik in 1e instantie Norton verwijderd.
Ik zie Norton nu niet meer bij Revo staan en kan dus ook niet meer (grondig) deinstalleren :(

Ook CCleaner laten draaien. Vindt genoeg, maar daarmee is mijn probleem niet opgelsot.

anoniem42071 20 April 2019 17:07

Ook deze al geprobeerd: https://support.norton.com/sp/nl/nl/...rProfile_nl_nl

Wel eerst goed lezen, want een aantal onderdelen moeten weer handmatig.

Niek

anoniem15124 20 April 2019 17:16

Sorry. Had ik ook al geprobeerd. Nu nog een keer uitgevoerd.

Als ik kies voor verwijderen en installeren, krijg ik een melding dat er niets geinstalleerd zou zijn.
Kan daarna kiezen voor verwijderen.

Na herstart staan de taken weer in de takenlijst :-(

Je hebt het over handmatig. Ik zie dat niet terug in de tekst / video.

anoniem42071 20 April 2019 17:23

Het ging me om deze zin: "Verwijder Norton Family als u dit heeft geïnstalleerd, voordat u het hulpprogramma Norton Remove and Reinstall uitvoert.""

Niek

anoniem15124 20 April 2019 17:58

Volgens overzicht in Windows apps/programma's en revo zou er niets meer aan Norton programma's op de harde schijf staan.
Alleen is er "iets" waardoor er in de taakplanner toch steeds taken worden aangemaakt.
Verwijderen, ook als administrator, helpt niet.

anoniem42071 20 April 2019 22:09

Als je een backup maakt van je register en een systeem herstel punt, zou je het kunnen wagen om het register te doorzoeken op Norton en Symantec

Anders zou ik het ook niet weten.

Niek

anoniem15124 21 April 2019 08:49

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 (Bericht 687480)
zou je het kunnen wagen om het register te doorzoeken op Norton en Symantec

Dat doorzoeken lukt me ook wel zonder het herstelpunt / backup ;-)
Het is veel meer de vraag wat er gebeurt, als ik handmatig ingrijp (lees: items verwijder), waar ik wat over twijfel. En daar waag ik me liever niet aan. De kans dat alles om zeep is, is aanwezig. En dan ben ik nog veel verder van huis; kan dan (waarschijnlijk) met een schone installatie gaan beginnen.

In ieder geval dank voor je input (Y)

anoniem26138 21 April 2019 13:13

Kan je bij de taken in de Taakplanner proberen die taken met de hand te starten (meest rechter venster), zodat je kan zien wat er gebeurt ?
Ik kan me niet voorstellen dat als een taak niet uitgevoerd wordt dat er geen melding komt, maar wel een crash.
Ook in de geschiedenis van de taak kijken (na crash ?) wanneer deze uitgevoerd zijn.

Kan je in msconfig onder services en programma's misschien nog verwijzingen naar Norton vinden ?

anoniem15124 21 April 2019 20:43

Heb net in de taakplanner de taken handmatig gestart. Daarna volgde een herstart van de pc....

In msconfig kan ik onder services niets vinden van Norton/Symantec.

In het logboek staat, vlak voor de herstart een "fout". Verdere info daarbij:
Citaat:

Naam van toepassing met fout: NSS.exe, versie: 4.6.1.179, tijdstempel: 0x5c66fe49
Naam van module met fout: NSS.exe, versie: 4.6.1.179, tijdstempel: 0x5c66fe49
Uitzonderingscode: 0xc0000005
Foutmarge: 0x00032712
Id van proces met fout: 0x27bc
Starttijd van toepassing met fout: 0x01d4f872fedbeb7e
Pad naar toepassing met fout: C:\Program Files (x86)\Norton Security Scan\Engine\4.6.1.179\NSS.exe
Pad naar module met fout: C:\Program Files (x86)\Norton Security Scan\Engine\4.6.1.179\NSS.exe
Rapport-id: 7b5d5899-0fa9-4a49-80f4-9d920eccb780
Volledige pakketnaam met fout:
Relatieve toepassings-id van pakket met fout:

anoniem26138 21 April 2019 21:51

En we kunnen aannemen dat dit niet bestaat:
C:\Program Files (x86)\Norton Security Scan\Engine\4.6.1.179\NSS.exe
Raar eigenlijk, want de fout komt zeker in DIE module voor, dus hij bestaat.....
Staat de map niet verborgen ?
Schijf afzoeken op NSS ?


Geen services in msconfig herkend, maar ook geen programma's onder de tab 'Opstarten' ? Iets met NSS waarschijnlijk ?
Veel werk, maar je kan al die (niet-MS) programma's uitschakelen, dan de taak verwijderen, en opnieuw opstarten om te zien of de taak weer terug komt.

Kan je van die taak of taken de opdracht neerzetten, dat wat er onder de tab 'Acties' staat ? (Ik neem aan de aanroep van die C:\Program Files (x86)\Norton Security Scan\Engine\4.6.1.179\NSS.exe )

Als je de taakplanner start voor het verwijderen van de taak, probeer dat dan in een box voor 'Uitvoeren', en dan als Administrator, met de opdracht taskschd.msc

Mocht je willen zoeken in het register, gebruik dan eens alleen de term NSS of Norton Security Scan.


Je hebt met de vermelding van de fout wel een handvat om Symantic verder te benaderen.

.

anoniem15124 21 April 2019 22:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 687490)
En we kunnen aannemen dat dit niet bestaat:
C:\Program Files (x86)\Norton Security Scan\Engine\4.6.1.179\NSS.exe
Raar eigenlijk, want de fout komt zeker in DIE module voor, dus hij bestaat.....
Staat de map niet verborgen ?
Schijf afzoeken op NSS ?

Heb (standaard) alle mappen zichtbaar. Zie daar geen map Norton Security Scan. :(
Heb net, met Ultrasearch, nog wel een nieuwe zoektocht gedaan op Norton. Bleken her en der nog wat mappen te bestaan. Deze hernoemt door er een _ voor te zetten. Heb nog niet gecheckt wat dit oplevert.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 687490)
Geen services in msconfig herkend, maar ook geen programma's onder de tab 'Opstarten' ? Iets met NSS waarschijnlijk ?
Veel werk, maar je kan al die (niet-MS) programma's uitschakelen, dan de taak verwijderen, en opnieuw opstarten om te zien of de taak weer terug komt.

Onder windows10 wordt verwezen naar het taakbeheer voor het opstarten. Daar staan vijf programma's. Niets wat op Norton lijkt.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 687490)
Kan je van die taak of taken de opdracht neerzetten, dat wat er onder de tab 'Acties' staat ? (Ik neem aan de aanroep van die C:\Program Files (x86)\Norton Security Scan\Engine\4.6.1.179\NSS.exe )

Heb na het opstarten de twee taken verwijderd. Zal straks nog een keer kijken.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 687490)
Als je de taakplanner start voor het verwijderen van de taak, probeer dat dan in een box voor 'Uitvoeren', en dan als Administrator, met de opdracht taskschd.msc

Heb de taakplanner als 'administrator' gestart. Geen verschil.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 687490)
Mocht je willen zoeken in het register, gebruik dan eens alleen de term NSS of Norton Security Scan.

Kom in het register wat Norton tegen. Maar kan ik dat zonder problemen verwijderen / aanpassen?

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 687490)
Je hebt met de vermelding van de fout wel een handvat om Symantic verder te benaderen.

Daarmee heb ik ze benaderd. Ze hebben toen handmatig die twee taken verwijderd, een aantal tijdelijke mappen geschoond en daarmee zou het klaar moeten zijn.... Niet dus.

anoniem15124 21 April 2019 22:53

Net nog een snelle herstart gedaan.
Tot mijn verbazing én blijdschap, staat de twee taken nu niet meer in het rijtje.
Zou het door het hernoemen van de mappen (kunnen) komen?

Morgen (of zo) nog maar eens controleren, na een frisse start (van mij en de pc).

anoniem26138 21 April 2019 23:19

Dan mogen we dat even afwachten.
Misschien toch dat starten van de Taakplanner als Administrator ? Ik kan je volgorde van handelen daarin niet zien.

Zo maar even een gedachte:
Windows 10 heeft een snelstartfunctie waarmee na afsluiten een deel van de kernel in een bestand geschreven wordt, waarna bij de opstart dit bestand ingelezen wordt en hiermee de boot wordt versneld. Hiermee wordt alleen niet echt afgesloten en vanaf nul opgestart....
Wil je zorgen dat Windows 10 een keer écht afsluit (zodat je zeker bent over het gevolg na het verwijderen van die taken), dan kan je shift ingedrukt houden terwijl je op 'Afsluiten' klikt.

https://www.clickx.be/tips/172007/ze...eens-echt-uit/

.

anoniem26138 22 April 2019 11:08

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 (Bericht 687493)
Tot mijn verbazing én blijdschap, staat de twee taken nu niet meer in het rijtje.
Zou het door het hernoemen van de mappen (kunnen) komen?

Als ze in een AppData submap stonden heb je daar wel eens kans op.

Wanneer ik zo tijdelijk iets probeer uit te schakelen gebruik ik het liefst mijn initialen en datum die ik er voor plaats, zodat ik in de toekomst weet dat ik dat gedaan heb, b.v. edh_220419_ zodat ik alleen op edh_ hoef te zoeken om mijn wijziging terug te vinden.
Kan je ook op sleutels in het register toepassen. Als jij alles van Norton hebt verwijderd, maar je komt nog een verwijzing in je register naar b.v. een .exe tegen, dan kan je dat naar mijn idee simpel zo hernoemen om het te testen.

anoniem15124 23 April 2019 17:35

Gisteren een dagje 'offline'.
Net gecontroleerd en na het opstarten zijn de twee taken nog steeds weg :D

De mapnamen die ik heb aangepast, stonden niet in AppData.

Dank voor je tip over hoe jij hernoemt.

anoniem26138 23 April 2019 21:50

Goed zo, we horen verder als het nog fout gaat, voor nu lijkt het gepiept :)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:08.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.