Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Onderdelen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 7 April 2007, 19:50   #1
anoniem23981
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard medion zeurt om oud werkgeheugen

onlangs heb ik nieuw werkgeheugen gekocht,
2X 1GB pc 3200 400Mhz kaartjes.
deze wou ik in mijn medion pc stoppen alleen start hij de ene keer wel goed op, met beeld, en de andere keer niet, zonder beeld.
als ik echter mijn oude 256mb kaartje er weer instop start hij weer als van ouds op.
maar ik heb niet 3 dimm sloten om alle drie de kaartjes in te steken. en het is zonde om 1 1 GB kaartje niet te gebruiken.

kan ik ergens instellen dat hij ook zonder die standaard 256mb opstart zoals het hoort?

Laatst gewijzigd door ALT+F4 : 7 April 2007 om 19:57
  Met citaat antwoorden
Oud 7 April 2007, 20:03   #2
anoniem19265
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

sommige moederborden pakken gewoon sommige types niet.

Je kan kijken of je moederbordfabrikant er een Bios update voor heeft.
  Met citaat antwoorden
Oud 7 April 2007, 20:08   #3
anoniem13187
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Geheugen kaartjes terug brengen ,en geheugen nemen van het zelfde typen als wat er in zat. (meer mb kan natuurlijk wel)
Ik heb het zelfde mee gemaakt met een Prometium computer.
Er wordt vaak gezegd dat sneller geheugen wel werkt ,maar dat is toch niet altijd zo.
  Met citaat antwoorden
Oud 7 April 2007, 23:52   #4
anoniem23981
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

hij doet het wel in combinatie met die 256 mb kaart.

en soms start hij gewoon op met de beide 1 gb kaartjes ingestokken.
en soms zegt hij dan error. drive A not found. terwijl hij deze nooit gehad heeft.
  Met citaat antwoorden
Oud 8 April 2007, 13:38   #5
anoniem13187
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bij mij starte de pc gewoon op met de te snelle kaartjes ,maar daarna liepen allerlei prg's vast ,en zelfs window's begon vast te lopen . Met geheugen van dezelfde snelheid als het oude werkt alles als vanouds.
  Met citaat antwoorden
Oud 8 April 2007, 13:46   #6
anoniem19265
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Klop. Als je geluk heb draait hij de snellheid terug, maar soms geeft het gewoon problemen. Is er geen biosupdate ??
  Met citaat antwoorden
Oud 8 April 2007, 16:09   #7
anoniem23981
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Animal Bekijk bericht
Bij mij starte de pc gewoon op met de te snelle kaartjes ,maar daarna liepen allerlei prg's vast ,en zelfs window's begon vast te lopen . Met geheugen van dezelfde snelheid als het oude werkt alles als vanouds.
dat had ik eerst ook met 2X 512Mb kaartjes uit een veel oudere pc die ik toen geupgrade had omdat de video kaart kapot was. dus had ik meteen ook maar wat meer werkgeheugen ingeplugt.
later kreeg ik die medion, en die starte gewoon op met het geheugen. maar naar een uur ofzo liep deze muur vast.

dus heb ik nu maar nieuw werkgeheugen gekocht.
maar het probleem is aleen maar erger geworden.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Intel 3000 Bekijk bericht
Klop. Als je geluk heb draait hij de snellheid terug, maar soms geeft het gewoon problemen. Is er geen biosupdate ??
ik kan er zo niet een vinden.
msi is ook een erg onoverzichtelijke site.
maar omdat het een medion pc is, zul je de updates vast wel niet zo makelijk kunnen vinden.

is er ook een manier dat ik zelf de snelheid naar beneden draai, naar 333MHz ofzo?
als zou hij gewoon 400MHz aan moeten kunnen.


en nu heb ik nog een bij komend probleem.
hij detecteerd mijn onboard geluidskaart niet meer, naar een verse instalatie van windows.

Laatst gewijzigd door ALT+F4 : 8 April 2007 om 16:31
  Met citaat antwoorden
Oud 8 April 2007, 19:06   #8
anoniem19265
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ja. je kan gewoon proberen wat er gebeurd als je hem naar 333Mhz zet.
waarschijnlijk helpt te niets. maar Oplossingen voor computer problemen is altijd : proberen/proberen/proberen
  Met citaat antwoorden
Oud 8 April 2007, 19:48   #9
anoniem23981
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Intel 3000 Bekijk bericht
Ja. je kan gewoon proberen wat er gebeurd als je hem naar 333Mhz zet.
waarschijnlijk helpt te niets. maar Oplossingen voor computer problemen is altijd : proberen/proberen/proberen
en waar kan ik dergelijk software vinden?
  Met citaat antwoorden
Oud 8 April 2007, 19:51   #10
anoniem19265
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je kan Als je geluk hebt, het in de bios Instellen.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:17.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.