Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 20 April 2007, 22:23   #1
anoniem13515
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Floppy Drive weg bij - Deze Computer

Dat is raar.
Heb hem al heel lang niet gebruikt en nu is hij opeens uit beeld.
In de Bios staat hij nog als eerste en als ik er een diskette in stop doet hij het gewoon.
Maar ik kan niets op diskette zetten omdat ik hem niet zie.
Heb net Back-up terug gezet, maar blijft weg.
Graag weer een tip.
  Met citaat antwoorden
Oud 22 April 2007, 23:25   #2
anoniem15441
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@burgkop

Het is best mogelijk,dat in het register Automatisch runnen, niet vermeld staat.
Ga naar uitvoeren en typ: regedit , vervolgens ga je naar :
HK-Current-User > Software > Microsoft > Windows > Currentversion >
polices > Explorer > dan klik met rechts op NoDriveTypeAutoRun,
Staat daar als laatste cijfers 95 ? maak er dan 91 van.
Staat daar als laatste letter/cijfer B5 ? maak er B1 van.
let wel op, dat alle nullen en spaties blijven bestaan.
Maak wel eerst een herstelpunt aan voor de veiligheid.
  Met citaat antwoorden
Oud 22 April 2007, 23:38   #3
anoniem13515
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cuizenier Bekijk bericht
@burgkop

Het is best mogelijk,dat in het register Automatisch runnen, niet vermeld staat.
Ga naar uitvoeren en typ: regedit , vervolgens ga je naar :
HK-Current-User > Software > Microsoft > Windows > Currentversion >
polices > Explorer > dan klik met rechts op NoDriveTypeAutoRun,
Staat daar als laatste cijfers 95 ? maak er dan 91 van.
Staat daar als laatste letter/cijfer B5 ? maak er B1 van.
let wel op, dat alle nullen en spaties blijven bestaan.
Maak wel eerst een herstelpunt aan voor de veiligheid.
Dat is nu weer jammer, stond er al.
Zal je antwoord even opslaan, altijd handig nietwaar?
Uit mijzelf bedenk ik zo'n adres in iedergeval niet.

Plaatje is wel beter, maar niet om over naar huis te schrijven.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Herschaalde kopie van Staat ie al.jpg‎ (18,7 KB, 18x gelezen)

Laatst gewijzigd door burgkop : 22 April 2007 om 23:42 Reden: Plaatje slecht te zien, andere proberen.
  Met citaat antwoorden
Oud 23 April 2007, 00:54   #4
anoniem15441
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@burgkop

Dit heb je natuurlijk al geprobeert,maar,omdat je dit niet vermeld hebt.
In apparatenbeheer, recht klikken op diskettestation > eigenschappen,
staat onderaan onder apparatenbgebruik (inschakelen ) zo ja ?
dan kan ik je ook niet verder helpen.
  Met citaat antwoorden
Oud 23 April 2007, 01:41   #5
anoniem13515
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Daar staat ie aan.

Ik heb nog wel geprobeerd om hem uit en in te schakelen, maar blijft onzichtbaar.
Vervelend dat ik er niet eerder achter kwam, want nu heb ik divesre Backups waar hij dan ook onzichtbaar is.

Nou ja, binnenkort maar weer eeen alles opnieuw installeren.
Bedankt voor de genomen moeite.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Staat aan.JPG‎ (56,8 KB, 11x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 23 April 2007, 09:33   #6
anoniem13295
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ga eens naar Deze Computer en klik met rechts,dan naar Beeld en speel eens wat met die instellingen.
Misschien komt het diskettestation dan wel tevoorschijn.

Anders in Apparaatbeheer > Diskettestation > installatie ongedaan kiezen.
Daarna weer opnieuw opstarten,het station wordt dan autom. opnieuw geïnstalleerd.

Greetz
  Met citaat antwoorden
Oud 23 April 2007, 09:37   #7
anoniem17490
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

probeer kabeltje van floppy drive een te vervangen?
  Met citaat antwoorden
Oud 23 April 2007, 10:47   #8
anoniem15441
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Zelf nog niet mee gespeelt, maar,
met het progje TWeak UI, kan je kijken onder "My Computer " of A: staat aangevinkt.
De hele beschrijving + waar en hoe je deze kan downloaden vindt je hier :
http://www.minatica.be/tutorials.php?do=file&id=19
  Met citaat antwoorden
Oud 27 April 2007, 00:25   #9
anoniem13515
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cuizenier Bekijk bericht
Zelf nog niet mee gespeelt, maar,
met het progje TWeak UI, kan je kijken onder "My Computer " of A: staat aangevinkt.
De hele beschrijving + waar en hoe je deze kan downloaden vindt je hier :
http://www.minatica.be/tutorials.php?do=file&id=19
Tweakui eraf gemikt, A blijft weg.
  Met citaat antwoorden
Oud 27 April 2007, 02:46   #10
anoniem13515
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Chimera Bekijk bericht
probeer kabeltje van floppy drive een te vervangen?
Nee, ligt niet aan de kabel. Is overigens nieuw en rond.
Heb voor de zekerheid even een eerste nieuwe installatie gedaan.
En hup daar is ie weer in beeld.
Het is dus op een of andere manier ergens uitgeschakeld.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:52.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.