Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 8 June 2007, 17:29   #1
anoniem23981
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Pc warm en 512 mb werkgeheugen gezien als 256

ik heb gisteren voor een pc van mij 2X 512 mb werkgeheugen gekocht
echter ziet hij deze als 256 mb als ik ze er apart in doe.
dus inclusief het 256 mb kaartje heb ik zon 750 mb werkgeheugen ipv. 1280 mb werkgeheugen.

ook valt de computer om de haverklap uit.
wat ik denk dat door de warmte komt
temp pc (na 6 uren stationair draaien, alleen beetje browseren);
CPU 50 graden
HDE1 47 graden (windows staat hier op)
HDE2 43 graden
Vidkaart varieert tussen 37-54 graden.
ook voedig word vrij heet, kan daar de temp niet goed van meten.
ligt het overnieuw opstarten aan het toeveogen van extra werkgeheugen?
want sinds dien valt hij gewoon uit, en valt er neit meer mee tewerken.

hoe deze problemen het beste optelossen.

ps. heb de pc grondig schoon gemaakt qua stof, kon daarna meteen de kamer weer stofzuigen, want lag gewoon 2cm stof rond de pc na schoon maken.
  Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2007, 18:23   #2
anoniem19975
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hallo ALT+F4.

Zou handig zij als je het type / merk van het moederbord ook even vermeld. En ook even het type / soort geheugen.

Groetjes Erik Rothuis
  Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2007, 18:55   #3
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Question

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ALT+F4 Bekijk bericht
ik heb gisteren voor een pc van mij 2X 512 mb werkgeheugen gekocht
echter ziet hij deze als 256 mb als ik ze er apart in doe.
dus inclusief het 256 mb kaartje heb ik zon 750 mb werkgeheugen ipv. 1280 mb werkgeheugen.

ook valt de computer om de haverklap uit.
wat ik denk dat door de warmte komt
temp pc (na 6 uren stationair draaien, alleen beetje browseren);
CPU 50 graden
HDE1 47 graden (windows staat hier op)
HDE2 43 graden
Vidkaart varieert tussen 37-54 graden.
ook voedig word vrij heet, kan daar de temp niet goed van meten.
ligt het overnieuw opstarten aan het toeveogen van extra werkgeheugen?
want sinds dien valt hij gewoon uit, en valt er neit meer mee tewerken.

hoe deze problemen het beste optelossen.

ps. heb de pc grondig schoon gemaakt qua stof, kon daarna meteen de kamer weer stofzuigen, want lag gewoon 2cm stof rond de pc na schoon maken.
2 x 512 is 1024

heb je de nieuwste het dichtste bij de processor gezet en als het probleem zich dan nog voordoet dan heeft de nieuwste een probleem, dus probeer eens te wisselen
  Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2007, 19:05   #4
anoniem23981
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dutch-online Bekijk bericht
2 x 512 is 1024

heb je de nieuwste het dichtste bij de processor gezet en als het probleem zich dan nog voordoet dan heeft de nieuwste een probleem, dus probeer eens te wisselen
ik heb alle mogelijke posities geprobeerd
ik heb 4 dim sloten;
ik heb bijvoorbeeld;
256, 512, 512, leeg. als eerste geprobeerd (dim1, dim2, dim3)
512, 256, 512, leeg.
enz.

zo heb ik de meeste mogelijkhede geprobeerd.

ook heb ik gewoon 1X 512 erin gehad, afgewisseld in 4 sloten. maar het bleef 256 mb.

enkele gegevens over de comp


ps. heb ff 256 mb eruit gehaald want de pc ging dus elke keer uit, omdat hij op 1 of andere manier meer warmte produceert met extra werkgeheugen.
o, en sorry voor de grote van de afbeelding maar anders was het niet duidelijk.
  Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2007, 19:13   #5
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

laat eens zien welke geheugen strips je hebt

soort en welke merken

welke is het origineel ??

en zijn ze allemaal pc 2100 ??

als het moederbord maar 1024 gb aan kan moet je er niet meer inzetten

de 4 sleuven zijn vermoedelijk bedoeld voor 4 x 256 MB geheugen

of 2 van 512

Laatst gewijzigd door dutch-online : 8 June 2007 om 19:18
  Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2007, 19:21   #6
anoniem23981
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

512MB DDR 400Mhz PC3200
Merk Kingston (geloof ik*)

*kan het nu ff niet na kijken, ben niet thuis op het moment.

als ik het precies weet zal ik het weer aanvullen.

in een andere computer die nog een jaartje ouder was had ik onlangs ook werkgeheugen geinstaleerd maar daar werkt het gewoon.
deze had minder dims(2) maar het werkgeheugen was 1GB het stuk.
daar werkt het wel perfect op. en die computer was niet berekend op pc3200, want er zat standaard pc400 kaartje in. en in deze dus pc 2100.

ligt het misschien aan een (te) oude bios?
  Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2007, 19:24   #7
anoniem19265
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je hebt oud geheugen (PC2100) gemixt met PC3200. Dit Kan nogal wat fouten geven. Dit hoeft niet maar is in dit geval zeker mogelijk

Als je APC uitvalt met dat geheugen Kan het daar aan liggen
  Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2007, 19:41   #8
anoniem23981
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Intel 3000 Bekijk bericht
Je hebt oud geheugen (PC2100) gemixt met PC3200. Dit Kan nogal wat fouten geven. Dit hoeft niet maar is in dit geval zeker mogelijk

Als je APC uitvalt met dat geheugen Kan het daar aan liggen
hij valt ook uit als ik alleen maar 2X512 er in heb
en dan heb ik nog steeds ipv 1024 maar 512 mb werkgeheugen


en zoals ik al zij ook word de computer nogal warm. misschien dat het uitvallen van de computer daarmee in verband kan worden gebracht.
  Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2007, 20:19   #9
anoniem19265
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

CPU 50 graden.

Is het een Socket A CPU. Ik heb er hier een staan en de kooler was stuk, dus hij werd 65 Graden. hij bleef het doen.

Ps. je kan een ventilator op de Case richtte
  Met citaat antwoorden
Oud 8 June 2007, 23:14   #10
anoniem23981
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

zit geen case fan in.
misschien gaat die er binnekort in komen

want heb net het computeridee blad hierover gelezen.
ik zal morgen eventjes zien als het een socket A procesor is.
maar de koeling doet het zowiezo nog. het is nog koelblok met een fan er op.

maar ik heb nog steeds geen echt antwoord op de mogelijke oorzaken.
de vraag die ik stelde was/is:
- waarom leest hij 2X 512 Mb maar als totaal 2X256 mb
- waarom valt de computer zomaar uit? wegens hitte?
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:12.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.