Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Onderdelen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 4 October 2007, 18:43   #11
anoniem24526
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Idd, maar 2x Raptor is weer VEEL sneller dan 2x normale RAID0.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 October 2007, 20:09   #12
anoniem13673
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jim565656 Bekijk bericht
Ik vind eigenlijk alleen RAID1 interessant voor backup. RAID0 vind ik te gevaarlijk als er 1 schijf van de 2 stuk gaat ben je al je data kwijt.
Is het ook. Dat is ook de reden dat je dit niet veel ziet. Wat je eerdere berichtje, eigenlijk is het andersom. Maxtor is opgekocht door Seagate, maar voor zover ik weet houden ze dat merk wel aan omdat het populair was vanwege de lage prijzen.

War RAID betreft, voor de thuisgebruiker maakt het inderdaad niet veel uit. Als je je data veilig wilt hebben, is RAID5 een goede optie, aangezien daar meteen foutcorrectie in zit, maar eerlijk gezegd denk ik dat je voor thuis meer hebt aan een sloot geheugen, dan aan een RAID bak. Met veel geheugen hoeft je spel eigenlijk alleen maar aan het begin een hoop data te laden, maar als dat eenmaal gedaan is hoef je niet meer te wachten.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 October 2007, 20:19   #13
anoniem22302
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

raptor 10.000 rpm
  Met citaat antwoorden
Oud 5 October 2007, 10:08   #14
anoniem19265
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JohnL Bekijk bericht
Is het ook. Dat is ook de reden dat je dit niet veel ziet. Wat je eerdere berichtje, eigenlijk is het andersom. Maxtor is opgekocht door Seagate, maar voor zover ik weet houden ze dat merk wel aan omdat het populair was vanwege de lage prijzen.

War RAID betreft, voor de thuisgebruiker maakt het inderdaad niet veel uit. Als je je data veilig wilt hebben, is RAID5 een goede optie, aangezien daar meteen foutcorrectie in zit, maar eerlijk gezegd denk ik dat je voor thuis meer hebt aan een sloot geheugen, dan aan een RAID bak. Met veel geheugen hoeft je spel eigenlijk alleen maar aan het begin een hoop data te laden, maar als dat eenmaal gedaan is hoef je niet meer te wachten.
Zeker met het wisselbestand uitt of vista..
2GB zal ik als Min stellen
  Met citaat antwoorden
Oud 5 October 2007, 12:18   #15
anoniem23981
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

ik heb op het moment 2GB werkgeheugen (ddr1) en mijn maximum grote van het wisselbestand is ergens rond de 3GB (door windows ingesteld).

en dan nog de vraag over de buffer is dit een groot verschil tussen 16mb en 32mb?
  Met citaat antwoorden
Oud 14 October 2007, 15:02   #16
anoniem16367
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ALT+F4 Bekijk bericht
welke schijven zijn beter van deze 750GB schijven?
Samsung:
Samsung Spinpoint F1 HD753LJ

Hitachi:
Hitachi Deskstar 7K1000 HDS721075KLA330

Seagate:
Seagate Barracuda ES.2 ST3750330NS
Seagate Barracuda 7200.11 ST3750330AS

en welke van deze 500GB?

Maxtor:
Maxtor MaxLine Pro 500
Maxtor Diamondmax 11

Hitachi:
Hitachi Deskstar E7K500
Hitachi Deskstar T7K500

SamSung:
Samsung Spinpoint F1 HD502IJ
Samsung SpinPoint T166

Western Digital:
Western Digital Caviar RE2 WD5000YS
Western Digital Caviar SE16 WD5000KS


voor zover ik weet zijn deze allemaal hetzelfde.
alleen er schijnt toch een verschil in lees en schrijf prestaties te zitten
en ook is de een koeler dan de ander.

ik zoek een harde schijf die goed en soepel draait tijdens zware games.
ik wil geen 10.000RPM schijf want die is me te duur (nog)
Ga voor een WD schijf. Deze zijn namelijk stil en produceren weinig warmte, zijn ook zeer betrouwbaar.
Heb hierzelf al heel goede ervaringen mee .Heb in het verleden ook met div. Maxtor schijven gewerkt,maar deze worden erg warm en geven ook meer lawaai.
  Met citaat antwoorden
Oud 14 October 2007, 16:27   #17
anoniem23759
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Een klein interesse vraagje tussen door. Stel je hebt twee 160GB schijven en één van 500GB, kan je dan de twee 160GB schijven in Raid0 zetten en er een 500GB schijf bij doen die niet in Raid werkt? (Daar dus los van staat.)
  Met citaat antwoorden
Oud 14 October 2007, 21:46   #18
anoniem19265
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Volgensmij werkt dat niet....
  Met citaat antwoorden
Oud 15 October 2007, 10:14   #19
anoniem24526
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Jawel hoor als je SATA port 1&2 insteld op RAID0 via je BIOS en op de 3e SATA port (op je mobo) kun je dan die 500GB aansluiten die dan niet in RAID staat...
  Met citaat antwoorden
Oud 18 October 2007, 21:38   #20
anoniem13515
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Zo zie je maar weer, het is niet overal hetzelfde.
Ik gebruik al jaren meerdere merken schijven.
Ook Maxtor, 200 / 300GB.
Op de eerste staat Windows XP/Vista, nooit een probleem mee gehad.
Kan natuurlijk vandaag of morgen komen, zou ik niet blij mee zijn.

Al sla ik de belangrijkste dingen wel af en toe op.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:12.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.