Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Discussie gesloten
 
Discussietools Weergave
Oud 27 October 2012, 17:30   #11
anoniem13724
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

je hebt 2 verschillende routers

a kan maximaal wpa2 psk aan en b wps eas

dan is op beide wpa psk het maximaal haalbare beveiliging
is op 1 van de 2 een nog lagere maximale beveiliging dan is dat wat maximaal mogelijk is als beveiliging
 
Oud 27 October 2012, 17:48   #12
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Fixed. Wpa2/psk staat er nu bij.
 
Oud 27 October 2012, 17:51   #13
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Unfixed, PSK weer weggehaald.

Heb het wel aangepast. PSK staat alleen voor PreSharedKey en is dus eigenlijk geen coderingsnorm.
De daadwerkelijke codering is TKIP of AES.
 
Oud 27 October 2012, 17:55   #14
anoniem45232
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
@Jeroentje en Joman: Ik heb mijn tekst nog eens nagelezen, mocht ik hier of daar wat "kort" zijn overgekomen dan excuus daarvoor als jullie dat zo ervaren hebben, dat was zeker niet de bedoeling.
Het was al laat (eerder vroeg) en ik wilde vlug nog even alles beantwoorden.
Och, ik kan wel wat hebben hoor. Je lees ook 'meldingen aan modje', dan weet je in principe genoeg. Ik dacht dat mijn idee daar niet in gebruikt genomen ging worden, vandaar mijn reactie/verwijzing naar de zoekfunctie. Blijkbaar mag het dus wel, zo'n faq.
 
Oud 27 October 2012, 17:57   #15
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik weet nog niet zeker of het zo mag, een echte goedkeuring dat men er een sticky van wil maken is er nog niet.
Maar inderdaad toen jij dat schreef schoot me te binnen dat je inderdaad eens zo'n idee geopperd had.
En dat was zeker geen slecht idee. Een aparte FAQ sectie voor bepaalde veelgestelde vragen zou niet misstaan. Wie weet misschien komt dat nog.
 
Oud 30 October 2012, 16:15   #16
anoniem13724
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

bt

gin eigenlijk meer om dat als de slachts beveiligde router ook de maximale bescherming geeft

is dit wep dan is dat het hoogst mogelijke ondanks dat de andere wpa of wpa2 aankan

verder staat er geloof ik al het mogelijke in
 
Oud 31 October 2012, 01:48   #17
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Tegenwoordig kan eigenlijk elke router wpa of wpa2 aan, dus of het echt nog belangrijk is om wep te noemen? Ik kan het sowiezo niet meer wijzigen want de edit rechten zijn verlopen.
 
Oud 12 November 2012, 09:25   #18
anoniem55040
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dit zijn allen mooie tutorials, echter ben ik van mening dat het voor doorgaans publiek soms vooralsnog lastig te begrijpen kan zijn. Er is een methode die makkelijker is en tevens makkelijker uit te voeren is. Als router 1 in de range 192.168.1.1 ligt, dan is het makkelijker om router 2 in de range van 192.168.2.1 in te stellen. Zo kan een een lanpoort van router 1 in de wan van router 2, daarna de router wan instellen op statisch ip adres in de range van router 1. Zo hoeven er verder geen ingewikkelde procedures uitgevoerd te worden, er kan ten allen tijden gebruik gemaakt worden van DHCP en even schakelen tussen het draadloos netwerk is een kleine moeite.
 
Oud 12 November 2012, 12:35   #19
anoniem13271
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb jaren een netwerk met 3 routers zoals beschreven door BT en Sjouwer.
Werkte foutloos en was simpel te beheren.

Omdat alles voor het eerst moet zijn kom je met een duidelijke handleiding en goed lezen er altijd uit.

Onlangs heb ik de verbinding tussen twee routers getest dmv HomePlug's
ipv een LAN-kabel.
Werkt ook goed.
Handig als je geen dekkend WiFi hebt en geen kabels wil trekken.
In mijn geval achter in de tuin wel stroom maar slechte dekking WiFi

Laatst gewijzigd door herbert : 12 November 2012 om 12:40
 
Oud 14 November 2012, 19:48   #20
anoniem55046
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hi Black Tiger,
Bedankt voor de uitleg omtrent een 2e router.
Ik ben mij voor het eerst aan het verdiepen in netwerkaansluitingen omdat ik naast een provider router (Cisko3925 van Ziggo) een hotspot Zyxel N4100 heb geplaatst in een winkelruimte.
Ontstaan telkens weer problemen in de configuratie. Heb al heel wat gelezen, maar jouw uitleg brengt voor mij eindelijk wat duidelijkheid. Dank daarvoor.
Rest mij nog een 2-tal punten (vragen) die voor mij nog niet duidelijk zijn:
1e; volgens ziggo moet ik bij de 1e router het macadres van de hotspot 'static' invullen en het ipadres tevens inschakelen als DMZ host.
Is dat juist? Bedankt alvast voor het delen van je kennis.

Laatst gewijzigd door freekie : 14 November 2012 om 19:52
 
Discussie gesloten

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:44.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.